تاریخچه کنفرانس

تاریخچه برگزاری کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت

همزمان با توسعه صنعت گردشگری در جهان و انواع رویکردهای به وجود آمده، در سالهای اخیر مطالعات بسیاری در زمینه رشد و توسعه این صنعت شکل گرفته است. به طوریکه هر سال کشورها برنامه های جدید با هدف توسعه این صنعت همراستا با سایر صنایع درآمدزا تدوین نموده اند. اگرچه اهمیت صنعت گردشگری بر کسی پوشیده نیست، با این حال مطالعات صورت گرفته صرفا جوانب مادی گردشگری را مد نظر قرار داده و از فلسفه و ماهیت اصلی آن فاصله گرفته اند. لذا توجه به مضامین غیر مادی گردشگری که بر مبنای فلسفه وجودی انسان شکل گرفته است، در مطالعات گردشگری بسیار ضرورت می یابد. معنویت اشاره به یک رویکرد در گردشگری دارد، معنویت ماهیت وجود انسانی و ارتباط وی با خود، سایر انسان ها، جهان هستی و خالق است که در بطن و درون سفر نهادینه شده و تحقق آن در راستای اهداف خلقت انسانی خواهد بود. معنویت ماهیتی فرامادی در گردشگری دارد که یک گونه گردشگری یا صرفا مذهب نبوده و می تواند اقدام مهمی در تحقق نیازهای انسانی باشد.

 بر همین اساس مضمون «گردشگری و معنویت» از سوی دانشکده علوم گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ مطرح گردید. سه دوره کنفرانس بین المللی «گردشگری و معنویت»، در سالهای 1394 و 1395 و 1397، با استقبال اساتید خارجی و برجسته دانشگاههای انگلستان، استرالیا، هنگ کنگ، امریکا، اسپانیا، مالزی، ترکیه و ایتالیا در محل دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد. شایان ذکر است فصلنامه بین المللی گردشگری، فرهنگ و معنویت (International Journal of Tourism, Culture and Spirituality) که از خروجی های این کنفرانس می باشد، به صورت تخصصی در حوزه گردشگری و معنویت، به انتشار مقالات پژوهشی می پردازد. به طوریکه تعدادی از اساتید خارجی از اعضای هیئت تحریریه این فصلنامه می باشند.

Dr_Imani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چهارمین دوره کنفرانس بین المللی گردشگری و معنویت نیز در سال 2023 میلادی با رویکرد سلامت معنوی در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار خواهد شد. با توجه به اﻫﻤﯿﺖ ﻣﻌﻨﻮﯾﺖ و رﺷﺪ ﻣﻌﻨﻮی در اﻧﺴﺎن در ﭼﻨﺪ دﻫﻪ ﮔﺬﺷﺘﻪ، رواﻧﺸﻨﺎﺳﺎن و ﻣﺘﺨﺼﺼﺎن ﺳﻼﻣﺘﯽ امروز به ارتباط تنگاتنگ میان سلامت جسمی و روحی اذعان دارند. از این رو معنویت را مهمترین بعد وجودی و به عنوان نیروی قوی زندگی فرد بیان می کنند، و سلامت معنوی به عنوان مهمترین بعد سلامتی به شمار می رود.

چهارمین دوره کنفرانس نیز همچون دوره های پیشین با همکاری اساتید و پژوهشگران دانشگاه های علم و فرهنگ، تهران، تربیت مدرس، علامه طباطبایی، امام صادق علیه السلام، شهید بهشتی، معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، حوزه علمیه قم، امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام، بنیاد ایرانشناسی برگزار خواهد شد. برگزاری پیش نشست های علمی و تخصصی با حضور اساتید، پژوهشگران و متخصصان این حوزه در دستور کار قرار دارد.


کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت برای دانشگاه علم و فرهنگ محفوظ است